Jihočeské cestování

by - 9:08

Od malička jsem všudezdejší, miluji cestování a poznávání nových míst, proto se chytám každé příležitosti někam vyjet. Naposledy jsem ji měla teď o víkendu, s mužem jsme se vydali na jih Čech, objevili krásná místa a o ta se s Vámi dneska podělím!


Celá naše výprava začala skvěle, z Prahy jsme vyjížděli po poledni v pátek, sluníčko svítilo a my měli dobrou náladu. Na jih jsme mířili přes Jihlavu, kde jsme se chtěli zastavit v ZOO, já mám totiž moc ráda zoologické zahrady. Bohužel, když jsme dorazili na Vysočinu, padla mlha. Viditelnost byla mizerná, mraky byly nízko a všude bylo šedivo. Když jsme se konečně promotali městem a správně odbočili k ZOO, byla zavřená. Takže jsme s velkou slávou otočili a auto a vydali se směr benzinová pumpa, protože jsme jeli na rezervu. Na ni jsme jeli ještě přes celé město a muž mě strašil, že budu muset tlačit. Uff, nedošlo na to!



Ubytování jsme měli domluvené v Jindřichově Hradci v malém penzionu, který Vám můžu doporučit všema deseti! Jedná se o třípokojový penzionek s kuchyní/společenskou místností, který je krásně útulný, majitelé jsou velmi příjemní a poskytované služby bych popsala jako hodně muziky za málo peněz. Po té, co jsme se pokochali ubytováním jsme vyrazili do města. Měli jsme vyhlídnutou kavárnu s pražírnou Kolonial a nezmílili jsme se. Kávu a dortíčky měli skvělé, prostředí příjemné, pohotovou a milou obsluhu a ještě jim tam hrála dobrá muzika, co víc si přát?!


Na sobotu bohužel hlásili ošklivé počasí, a tak jsme byli nuceni vymyslet nějakou vnitřní aktivitu - vybrali jsme si bazén. Podle fotek nás čekal petadvacetimetrový plavecký bazén, relaxační bazén s výřivkami a pára. Celodenní vstup vyšel na tři stovky a my si přibližně pět hodin užívali a relaxovali. Pravdou je, že voda byla poněkud chladnější. U plaveckého bazénu to nevadí, plaváním se člověk zahřeje, ale u těch výřivek už to tak fajn nebylo. Možná proto jsme strávili asi hodinu a půl v páře, ne najednou. 


Po několikahodinovém máčení v bazénu jsme se vydali do místní indické restaurace, jsme totiž milovníci indické kuchyně. Indickou najdete v Panské ulici v Jindřichově Hradci a pokud se tam vydáte, určitě ji nevynechejte. Tradičně vyzdobená restaurace má šikovné čísníky i kuchaře. A vzhledem k tomu, že se nenachází v centru Prahy, najíte se tu i za slušnou cenu. My si dali jehněčí vindaloo a masalu a olizovali jsme se až za ušima!


V neděli už nás ale po snídani čekala cesta "o dům dálů, a to na Šumavu. Pamatujete, jak jsem byla v dubnu v Curychu? Článek najdete tady. Tak jsem si tam u kamarádky zapomněla foťák, ona mi ho sice přivezla, ale k její mamce do Horní Plané a já nebyla do tohoto víkendu schopná si tam dojet. Upřímně, není to za rohem. Ale vše už je napraveno. Když už jsme byli na Šumavě, rozhodli jsme se objevit alespoň trochu její krásy, přálo nám počasí, a tak jsme se vydali na Borovou Ladu. Sice jsme vypadali trochu jako kokosy na sněhu, protože jsme tam vyrazili v plátěnkách, ale zvládli jsme to a výlet jsme si moc užili. Vydali jsme se na místní naučnou stezku, která slibovala i vyhlídku, POZOR, ta vyhlídka je uříznutá, takže z ní v současné době není vidět nic než koruny stromů.


Po procházce jsme už ale museli domů, přestože se nám nechtělo. Prodloužený víkend se nám vyvedl, my si ho moc užili, objevili nová místa a přesvědčili se o tom, že nemusíme za krásami do zahraničí, že jich máme v Čechách spousty, které jsme ještě neobjevili.

A co Vy, kam jste se naposledy vydali na výlet?

You May Also Like

2 komentářů

  1. To muselo být super! Taky bych chtěla více cestovat u nás v Čechách. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé typy na cesty. My jsme byli s přítelem letos na první dovolené a užili jsme si to :-) . Byli jsme pod stanem a byla to moje premiéra, tak jsme nevěděla, co od toho čekat, ale bylo to skvělý. Noci byly teplý, dny krásný, takže týden jako z pohádky :-) .

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!